Μιλάει με τους αγγέλους, τους εξηγεί, τους κατευθύνει, τους αναλύει με αμεσότητα και διάθεση όπως έκανε πάντα στις ομιλίες της, στα παιδιά της και στους φοιτητές της. 

Μια μεγάλη και απίστευτη συγκυρία, μιά επιλογή Θεού ίσως, ένα σύμπαν να συνηγορεί κατά, αλλά και μιά ιατρική διχογνωμία, καθόρισαν ένα άδικο ταξίδι. 

Σε ότι μπορούμε να δεχθούμε από αυτά, μας κάνει ταπεινούς και μας δίνει την δυνατότητα ενός αξιοπρεπούς πένθους.  

Σε ότι όμως αφήνει αναπάντητα ερωτήματα, αλαζονικές συμπεριφορές και πιθανότητες ευθύνης σε συμμετοχή σ ένα ανέλπιδο τέλος μιας 48χρονης μάνας με δυο υπέροχα παιδιά, έναν ακούραστο συμπαραστάτη τριανταενός  συνεχόμενων χρόνων, τότε.........η υποχρέωση διερεύνησης μόνο, θα φέρει λύτρωση και αποδοχή. 

Οι κρίσεις, όλοι ξέρουμε, ότι αναδεικνύουν χαρακτήρες, συμπεριφορές και πολλά άλλα θετικά και αρνητικά συναισθήματα.  Η συγκεκριμένη διαχείρηση της ιατρικής αυτής  δυσκολίας ανέδειξε πολλά για πολλούς. 

Το μόνο που θα ήθελε η οικογένεια και όλη η κοινότητα μας να χαρακτηρίσει, είναι η ΑΝΘΡΩΠΙΑ και ο επαγγελματισμός της καρδιοχειρουργού Μαρίας Αρώνη.    

Ενός γιατρού που πρώτα απ όλα, μας έδειξε ενδιαφέρον και διάθεση για παροχή βοηθείας, στο να μπορέσουμε να συνειδητοποιήσουμε την μοναδικότητα του περιστατικού.  
  Μας εξήγησε με τον γνώριμο και μαγικά κατανοητό  τρόπο της, πως θα μπορούσαμε να δούμε την Πέγκυ να μας ξαναχαμογελάει, όσο μικρές κι αν ήταν αυτές οι πιθανότητες μετά από την αδικαιολόγητα πολυήμερη καταστολή του κρατικού νοσοκομείου της νοσηλείας της.  

 Μας συμπαραστάθηκε σε ό,τι και όπου της ζητήθηκε, χωρίς καθυστέρηση με απίστευτη αμεσότητα και αθόρυβη προσφορά. 
 Το γεγονός είναι ότι η κα Αρώνη λειτούργησε πάλι, βάζοντας την ιατρική μαζί με την ανθρωπιά, την ευγένεια και τις οικογενειακές αρχές και αξίες, μας κάνει για πρώτη φορά να κάνουμε επώνυμη αναφορά κι ευχαριστήριο μέσα από το ηλεκτρονικό μας μέσο.  

Θα ήταν άδικο να μην γίνει........σαν το ταξίδι της Πέγκυς μας.